Medovo-citronová krůta Marcela Ihnačáka
Přes noc namarinovaná krůtí spodní stehna se před pečením ještě potřou směsí voňavého koření, česneku, medu a citronové šťávy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
V míse smícháme mořskou sůl, třtinový cukr a kůru z jednoho citronu.
Omytá a osušená krůtí spodní stehna přendáme na plech a ochutíme připravenou směsí.
Pekáč přikryjeme potravinovou fólií a stehna marinujeme v chladničce nejlépe přes noc.
Na suché pánvi zahřejeme celý pepř, nové koření a kmín. Směs koření přesypeme do hmoždíře a rozdrtíme.
Přidáme 4 stroužky česneku, 1 lžičku sladké, ½ lžičky pálivé mleté papriky, med a šťávu z jednoho citronu. Všechny ingredience dobře promícháme.
Na plech vyložený pečicím papírem naskládáme marinovaná stehna. Z obou stran je potřeme směsí koření a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 1 hodinu.
Hodnotit recept: