Grilovaná vepřová žebírka
Kdo by nemiloval obíračku lahodného masa? Podávejte s hořčicí, nebo oblíbenou omáčkou a čerstvou zeleninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
marináda
podle potřeby
Postup přípravy
Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na kolečka. V širším hrnci rozpalte olej a cibuli s česnekem na něm opečte. Přidejte rajčatový protlak, zalijte ho trochou studené vody, dochuťte divokým kořením a osolte.
Vepřová žebra omyjte, osušte a nasekejte na porce. Pak je vložte do směsi v hrnci a společně povařte na mírném ohni asi 40 minut.
Odstavte a maso nechte v šťávě odležet, nejlépe do druhého dne. Pak žebra vyjměte, opečte je na grilu nebo grilovací pánvi a během pečení potírejte marinádou.
Na marinádu smíchejte protlak, med, olej a limetkovou šťávu s najemno nasekaným česnekem a kořením.
Hodnotit recept: