Růžový tvarohový koláč
Střídavě pokládané piškoty, ovoce a směs z tvarohu, rumu, želatiny, smetany, mléka a granka. Podáváme se šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Tvaroh smíchejte s cukrem a lžící rumu.
V šálku mléka rozmíchejte želatinu a nechte asi 10 min. bobtnat.
Zbylé mléko smíchejte s několika lžičkami granka a se smetanou a zahřejte téměř k varu.
Vlijte mléko se želatinou a pak vše dobře promíchejte s ochuceným tvarohem.
Dno formy (nejlépe dortové) vyložte piškoty a přelijte trochou tvarohového krému.
Poklaďte ovocem a vytvořte okraj z piškotů.
Ovoce znovu zalijte trochou krému.
Vytvořte další vrstvu z piškotů a povrch moučníku přelijte zbytkem krému.
Uhlaďte a dejte na několik hodin ztuhnout do chladničky.
Před podáváním ozdobte šlehačkou a ovocem.
Pozn. Použijte sezonní ovoce (višně, jahody, broskve, banány apod.).
Hodnotit recept: