Skvělý velikonoční mazanec
Dovedete si představit sváteční velikonoční stůl bez klasického mazance? Zkuste si letos vyrobit svůj vlastní. Není to tak těžké. O to víc vám bude chutnat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
na plech
Postup přípravy
Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžíci mouky, cukru, zalijte trochou vlažného mléka a rozmíchejte. Nechte vzejít kvásek.
Do další mísy dejte zbytek proseté mouky, přidejte cukr, žloutky, sůl, rozinky, větší část nasekaných mandlí, máslo, zbytek mléka a spolu s kváskem vypracujte tužší těsto.
Nechte kynout na teplém místě přibližně hodinu.
Na moukou vysypaném vále vytvarujte z těsta mazanec, přeneste na plech potřený pečicím papírem a nechte ještě asi 20 min. kynout.
Potřete rozšlehaným vejcem, posypejte zbytkem mandlí a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C.
Pečte asi 10 minut, pak snižte teplotu na 100 °C a pečte 45 minut.
Hodnotit recept: