Špagetová omeleta
Uvařené špagety tvoří základ omelety, která je poté naplněna masovou směsí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Špagety uvařte v osolené vodě dle návodu.
Poté je slijte, propláchněte studenou vodou.
Slaninu nakrájejte na kostičky.
Rozehřejte lžíci másla na pánvi a slaninu vyškvařte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Do pánve přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
Poté přidejte mleté maso, promíchejte a prudce osmahněte.
Rajčata omyjte a nakrájejte.
K masu přidejte rajčata, protlak a nastrouhaný sýr.
Směs opepřete a osolte.
Vařte, dokud se téměř veškerá tekutina neodpaří.
Rozšlehejte vejce se solí.
Špagety rozdělte na čtyři porce.
Poté v jiné pánvi rozpusťte máslo, přidejte porci špaget a čtvrtinu rozšlehaných vajec.
Pánev přiklopte a vejce nechte srazit.
Vzniklou omeletu pečte po obou stranách.
Další porce udělejte stejně.
Hotové omelety naplňte masovou směsí, posypte petrželkou.
Omelety podávejte s hlávkovým salátem.
Hodnotit recept: