Pikantní čočka s hrachem a feferony
Čočka a hrách omaštěné sádlem, podávané se směsí na sádle orestované feferonky, cibule, papriky a uzeniny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Čočku a hrách zalijte vodou a nechte stát přes noc.
Druhý dne vařte luštěniny ve stejné vodě minimálně hodinu, dokud nejsou měkké.
Slijte přebytečnou vodu. Luštěniny osolte a omastěte sádlem.
Cibuli, feferonky a papriku očistěte.
Vše nakrájejte najemno a orestujte na pánvi na rozehřátém sádle.
Uzeninu nakrájejte na nudličky.
Na pánev přidejte uzeninu, dochuťte solí, paprikou a pepřem.
Směs promíchejte s uvařenými luštěninami a podávejte.
Hodnotit recept: