Vepřové masíčko na víně
Vepřové maso opečené na cibulce a česneku následně dušené s protlakem a vínem a podáváné s těstovinami či rýží.
Autor receptu: janatka
Ingredience
1 lžičkapepř bílý mletý
1 ksprotlak rajčatový
1 polévková lžícesůl
2 kscibule kuchyňská
3 dlvíno bílé
3 polévková lžíceolej
5 stroužekčesnek
500 gmaso vepřové
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.
Cibuli nasekáme, maso nakrájíme na kostky.
2.
Dáme zesklovatět cibuli na olej, poté přidáme maso, česnek orestujeme.
3.
Dále přidáme protlak, sůl, pepř a zalijeme vínem.
4.
Dusíme do měkka. Nezahušťuje se, jen pokud je potřeba, přiléváme při dušení malinko vodu.
5.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Hodnotit recept: