Jehněčí kolínka na bílém víně a bylinkách
Kolínka potřená bylinkami, obložená orestovanou slaninou, cibulí, česnekem a zalitá vývarem s bílým vínem. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kolínka osolte a potřete nasekanou směsí bylinek.
Narovnejte je na pekáč a proložte bobkovým listem a novým kořením.
Na kostky nakrájejte slaninu.
Na osminky pokrájejte rozebranou červenou cibulí.
Na plátky nakrájejte pět stroužků česneku.
Na pánvi orestujte slaninu s cibulí a česnekem.
Rovnoměrně rozložte do pekáče a vše zalijte vývarem a bílým vínem.
Přikrytý pekáč vložte na 2 hodiny do trouby předehřáté na 200 °C.
Po hodině a půl pekáč odkryjte a pečte ještě půl hodiny.
Po vyjmutí upečených kousků jehněčího výpek na sporáku zredukujte.
Jako příloha je nejlepší bramborový knedlík a červené zelí nebo šťouchané brambory s restovanou cibulkou.
Hodnotit recept: