Kynuté bábovky
Bábovkám z kynutého těsta po upečení odkrojíme spodek, vydlabeme je a naplníme směsí tvarohu, pistácií a ostružin. Následně bábovky odkrojeným plátkem opět uzavřeme a přelijeme je čokoládovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
na košíčky
na vál
Postup přípravy
Bábovky nechte mírně vychladnout, vyjměte je z formiček.
Ze spodní části každé bábovky odřežte plátek hrubý asi 1 cm.
Vnitřek vydloubejte lžičkou tak, aby zůstali okraje aspoň 1 cm tlusté.
Třetinu vydlabaného těsta nadrobno nasekejte.
Tvaroh smíchejte s cukrem a nasekaným těstem a pistáciemi.
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a společně s umytými ostružinami vmíchejte do tvarohu.
Bábovky naplňte krémem a uzavřete odkrojeným dnem.
Naplněné bábovky uložte dnem dolů na tácek vystlaný papírem na pečení.
Čokoládu rozpusťte v horké vodní koupeli, polejte jí bábovky a nechte ztuhnout.
Z droždí, ze špetky cukru a z vlažného mléka připravte kvásek.
Mouku smíchejte se zbylým cukrem.
Přidejte rozpuštěné máslo, vejce, muškátový oříšek a citrónovou kůru.
Nakonec přidejte kvásek a umíchejte hladké těsto.
Těsto nechte na teplém místě 30 minut kynout.
Těsto přeneste na pomoučenou desku a rozdělte jej na 4 stejně velké kousky.
Kousky vyplňte 4 vymaštěné bábovkové formičky.
Těsto zakryjte a nechte kynout dalších 20 minut.
V předehřáté troubě na 180 °C bábovičky upečte dozlatova.
Hodnotit recept: