Vídeňská čočka s rýží
Rakouská specialita z císařské Vídně: uvařenou čočku smísíme se samostatně uvařenou rýží a s osmaženým vepřovým masem. Směs zapečeme v troubě a podáváme se zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vše společně zamíchejte - čočku, rýži i maso.
Zapékací mísu vymažte olejem, vysypte strouhankou.
Čočkovou směs rovnoměrně dejte do mísy.
Zapečte v mírně rozehřáté troubě.
Podávejte teplé společně se zeleninovým salátem
Čočku vložte do studené vody a nechte nejlépe přes noc nabobtnat.
Druhý den čočku uvařte doměkka.
Samostatně uvařte i rýži podle návodu na obale.
Vepřové maso uvařte doměkka. Poté jej nakrájejte na nudličky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Slaninu nakrájejte na kostičky.
Na rozehřátém tuku zpěňte cibuli se slaninou.
Přidejte maso, osolte a okořeňte.
Hodnotit recept: