Kynutý věnec s mandlovou náplní
Plát z kynutého těsta potřeme náplní z pražených mandlí, rozinek a citronové kůry a zavineme. Roládu ve tvaru věnce pečeme asi 40 minut a po vytažení z trouby ozdobíme mandlovými lupínky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Droždí rozdrobte do vlažného mléka a připravte kvásek.
Hladkou mouku a cukr smíchejte, přidejte máslo, vejce, špetku soli a kvásek.
Vypracujte vláčné těsto a nechte na teplém místě vykynout.
Na pomoučeném válu z těsta vyválejte obdélník.
Připravte si náplň: Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr, nasekané mandle.
Pražte asi tři minuty.
Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, mléko, rozinky a míchejte do zhoustnutí.
Náplň rozetřete na těsto, stočte do rolády a konce spojte, aby vznikl věnec.
Případně použijte formu ve tvaru věnce, kterou předem vymažte tukem a vysypejte moukou.
Těsto nechte ještě 10 minut kynout.
V předehřáté troubě pečte asi 40 minut.
Upečený a zchladlý věnec posypejte cukrem a mandlovými lupínky.
Hodnotit recept: