Rakouské telecí na smetaně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rakouské telecí na smetaně

50 min. | hlavní chod | 1 198 kJ/porce | Rakouská kuchyně | 4 porce

Vyzkoušejte rakouskou specialitu.

Telecí maso se slaninou, lehce dušené na smetaně a podávané s chaluškami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 hrstnať petrželová
1 špetkasůl
1 kostkavývar zeleninový
1 lžíceolej
1 lžícepaprika mletá sladká
2 lžícemouka
4 lžícesmetana sladká
500 gtelecí plec
80 gslanina
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Maso i slaninu nakrájejte na kostičky.

2.

Opečte, zaprašte moukou, osolte.

3.

Přidejte papriku, pepř a ještě chvilku opékejte.

4.

Kostku vývaru nechte rozpustit ve vroucí vodě.

5.

Přidejte smetanu a přilijte k masu

6.

Poté vše duste na mírném ohni přibližně 30 minut.

7.

Nakonec přidejte hrstku nasekané petrželky.

8.

Podávejte s haluškami nebo těstovinami, či hranolky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 683,4kJ 1 197,7kJ
Bílkoviny 14,7g 25,7g
Tuky 10g 17,6g
Sacharidy 3,5g 6,1g
Cholesterol 6,8mg 12mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz