Rakouské telecí na smetaně
Telecí maso se slaninou, lehce dušené na smetaně a podávané s chaluškami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 hrstnať petrželová
1 špetkasůl
1 kostkavývar zeleninový
1 lžíceolej
1 lžícepaprika mletá sladká
2 lžícemouka
4 lžícesmetana sladká
500 gtelecí plec
80 gslanina
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Maso i slaninu nakrájejte na kostičky.
2.
Opečte, zaprašte moukou, osolte.
3.
Přidejte papriku, pepř a ještě chvilku opékejte.
4.
Kostku vývaru nechte rozpustit ve vroucí vodě.
5.
Přidejte smetanu a přilijte k masu
6.
Poté vše duste na mírném ohni přibližně 30 minut.
7.
Nakonec přidejte hrstku nasekané petrželky.
8.
Podávejte s haluškami nebo těstovinami, či hranolky.
Hodnotit recept: