Medový dort s jablky a tvarohem
Dort potřený tvarohovým krémem a pokladený jablky opečenými na másle s medem. Pečeme do zlatohněda.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Mouku vysypejte na pracovní desku, smíchejte se solí, skořicí a cukrem.
Přidejte ztuhlé máslo nakrájené na kousky, vejce a dvě lžíce vlažné vody.
Vypracujte hladké těsto, zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
Formu s průměrem 26 centimetrů vystlete pečicím papírem.
Těsto rozválejte mezi dvěma fóliemi na okrouhlý plát a vyložte jím dno a strany formy.
Na pánvi rozpusťte máslo s medem, přidejte jablka a dvě minuty opékejte.
Tvaroh smíchejte s cukrem, žloutky, škrobovou moučkou, rozpuštěným máslem, citronovou kůrou a šťávou.
Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a vmíchejte do tvarohové směsi.
Náplň rozetřete na těsto a na povrch poklaďte jablka.
Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatohněda.
Nechte vychladnout a podávejte.
Hodnotit recept: