Kynutý závin s jablky a skořicí | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kynutý závin s jablky a skořicí

Kynutý závin s jablky a skořicí

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 lžičkasůl
1 ksvejce
1,5 kgmouka hladká
100 gcukr krystal
100 gcukr krystal
150 gmáslo
2 lžičkaskořice mletá
4 ksjablko
50 gdroždí čerstvé
500 mlmléko
75 gmáslo

na potření

1 lžičkamléko

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 55
1.

Máslo rozpusťte a mléko mírně zahřejte.

2.

Z trochy mléka smíchaného s jednou lžící másla, rozdroleným droždím, lžičkou cukru a lžičkou mouky nechte asi 30 minut vykynout kvásek.

3.

Smíchejte zbylé mléko, máslo, cukr, vejce, přisypejte mouku a sůl.

4.

Přidejte kvásek a vymíchejte pružné těsto.

5.

Poprašte ho moukou, zakryjte čistou utěrkou a dejte na teplé místo na 45 minut vykynout.

6.

Na náplň vymíchejte máslo s cukrem a se skořicí.

7.

Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nastrouhejte.

8.

Na mírně pomoučené pracovní desce rozválejte plát o rozměrech 20 x 30 centimetrů.

9.

Rozetřete skořicovou hmotu a posypejte nastrouhanými jablky.

10.

Opatrně srolujte, kraje přitlačte a přeneste závin na plech vyložený pečicím papírem.

11.

Potřete mlékem a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C.

12.

Pečte přibližně 45 až 55 minut.

13.

Upečený závin nechte vychladnout.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 364,2kJ 33 607,7kJ
Bílkoviny 6,5g 161,3g
Tuky 8,6g 211g
Sacharidy 55,3g 1 362,7g
Cholesterol 37,4mg 921,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz