Kynutý závin s jablky a skořicí
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Máslo rozpusťte a mléko mírně zahřejte.
Z trochy mléka smíchaného s jednou lžící másla, rozdroleným droždím, lžičkou cukru a lžičkou mouky nechte asi 30 minut vykynout kvásek.
Smíchejte zbylé mléko, máslo, cukr, vejce, přisypejte mouku a sůl.
Přidejte kvásek a vymíchejte pružné těsto.
Poprašte ho moukou, zakryjte čistou utěrkou a dejte na teplé místo na 45 minut vykynout.
Na náplň vymíchejte máslo s cukrem a se skořicí.
Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nastrouhejte.
Na mírně pomoučené pracovní desce rozválejte plát o rozměrech 20 x 30 centimetrů.
Rozetřete skořicovou hmotu a posypejte nastrouhanými jablky.
Opatrně srolujte, kraje přitlačte a přeneste závin na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete mlékem a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C.
Pečte přibližně 45 až 55 minut.
Upečený závin nechte vychladnout.
Hodnotit recept: