Cuketové lasagne
Lasagně potřené uvařenou směsí z rajčat, cukety, cibule a česneku. Přeléváme bešamelovou omáčkou a vývarem. Posypeme sýrem a upečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Cukety umyjte, podélně rozkrojte, vydlabejte vnitřky a zbytek nakrájejte na kostičky.
Rajčata vyndejte z oleje, nechte odkapat a nakrájejte na kousky.
Cibuli a česnek očistěte a nadrobno nasekejte.
Na velké pánvi zahřejte dvě lžíce oleje z rajčat a všechny připravené suroviny krátce osmahněte.
Přilijte 200 ml vývaru, přiveďte k varu a poté vařte ještě asi pět minut.
Podle chuti osolte a opepřete.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Na bešamel zpěňte v hrnci máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku, kterou zalijte mlékem.
Za občasného míchání nechte deset minut povařit, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.
Vymastěte zapékací mísu.
Lasagne povařte v osolené vodě tři až pět minut.
Předvařené lasagne spolu se zeleninou střídavě vrstvěte do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvu tvořily lasagne.
Všechno zalijte zbylým vývarem, bešamelem, povrch posypejte sýrem a upečte.
Hodnotit recept: