Lasagne s houbami a sýrovou omáčkou
Lasagne plněné houbovou směsí a přelité bešamelovou omáčkou. Sypeme parmezánem a zdobíme tymiánem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Houby očistěte, hlívu nakrájejte na proužky a žampiony na plátky.
Několik minut je poduste na pánvi na čtyřech lžících oleje. Šťávu, kterou houby pustily při dušení, slijte.
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a zpěňte na dvou lžících oleje.
Přidejte omytou a nasekanou bazalku a přimíchejte k houbám.
Směs osolte, opepřete a ochuťte parmazánem.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku.
Postupně za stálého míchání ji nařeďte mlékem, dokud nevznikne hladká bešamelová omáčka.
Krátce ji povařte a sejměte z ohně.
Do omáčky vmíchejte nastrouhanou kůru z půlky citronu a rozdrobený sýr, ochuťte solí a pepřem.
Do zapékací nádoby vymazané máslem narovnejte plátky lasagní.
Poté dejte houbovou směs, kterou zalijte sýrovou omáčkou.
Pokračujte ve vrstvení, vrstvy zakončete lasagnemi a přelijte zbylou omáčkou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Povrch lasagní posypejte parmazánem, vložte do trouby.
Pečte asi 30 minut dozlatohněda.
Nechte mírně vychladnout, rozdělte na talíře a ozdobte snítkou tymiánu.
Hodnotit recept: