Letní dort
Dortová forma vyložená piškoty pokapanými ribízovou šťávou, potřené tvarohem smíchaným s máslem, cukrem a želatinou. Zdobíme rybízem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Želatinu nechte nabobtnat ve 200 ml mléka.
Dno dortové formy vystelte potravinářskou fólií a vyskládejte na něj piškoty.
Malou část rybízu rozmačkejte a šťávou pokapejte spodní piškotovou část.
Piškoty dále vrstvěte a zakapávejte rybízovou šťávou.
Tvaroh ušlehejte se změklým máslem, cukrem a s rozpuštěnou želatinou.
Dvě třetiny krému vlijte na piškoty a posypte očištěným rybízem.
Zbylý krém smíchejte s kakaem a rozprostřete na ovoce.
Nechte ztuhnout alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Hodnotit recept: