Mramorové maso
Vepřové plátky zalité směsí z mléka, vejce, mouky, kápie, okurek a sýru. Po upečení krájíme jako roládu , zdobíme bylinkami a podáváme se zeleninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Omyté a osušené maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete.
Formu na srnčí hřbet potřete olejem a vyložte ji plátky masa.
V misce rozkvedlejte mléko s vejci a hrubou moukou.
Přidejte kapii a okurky nakrájené na kostičky.
Vmíchejte nastrouhaný sýr a lžíci oleje. Ochuťte solí a mletým pepřem.
Směs dejte do formy vyložené řízky.
Pečte ve vyhřáté troubě.
Po upečení vyklopte na mísu, nakrájejte jako roládu.
Posypejte sekanými bylinkami a podávejte s oblohou z čerstvé zeleniny.
Hodnotit recept: