Rýžový nákyp s masem a rajčaty
Cibule, maso, rajčata a rýže podušené ve vývaru, zalité smetanou s vejcem. Zapečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Očistěte a nadrobno nasekejte cibuli.
Maso nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a prolisujte.
Rajčata nakrájejte na kousky.
Cibuli zpěňte na oleji, vložte maso, ochuťte solí, česnekem a pepřem.
Podlijte vývarem a přidejte rajčata.
Po 40 minutách přisypte rýži a duste dalších 25 minut.
Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přilijte k masu a dobře promíchejte.
Zapékací mísu vymažte tukem, vysypte strouhankou a naplňte rizotem.
Zapékejte ve vyhřáté troubě.
Hotové doplňte sekanou petrželovou natí.
Hodnotit recept: