Zelný nákyp se šunkou
Podušené zelí smíchané s cibulí, žloutkem, strouhankou, masem a sněhem z bílků. Po zapečení podáváme s bramborovou kaší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Očistěte a nadrobno nakrájejte cibuli. Pokrájejte zelí.
Nadrobno nakrájejte uzené maso.
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Cibuli osmažte na oleji do sklovita.
Přisypte zelí, osolte, opepřete a duste doměkka.
Odstavte a do zchladlého zelí přidejte žloutky, strouhanku a maso.
Nakonec zlehka vmíchejte sníh.
Pekáč vymažte tukem a vysypte strouhankou, naplňte připravenou směsí a zapékejte v předem vyhřáté troubě.
Nákyp můžete podávat s bramborovou kaší.
Hodnotit recept: