Mřížkový ostružinový koláč
Je vynikající, snadný a s ostružinami chutná naprosto dokonale.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
240 gmouka hladká
160 gmáslo
2 polévková lžícecukr
5 polévková lžícevoda studená
náplň
400 gostružiny
300 mlsmetana ke šlehání
3 ksvejce
60 gcukr
2 polévková lžícerum tuzemský
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Suroviny na těsto zpracujte a rozdělte na dvě části (1/3 a 2/3), zabalte a dejte chladit na 30 minut.
2.
Pak vyválejte na 30 cm, placku vložte do hlubší formy, propíchejte dno, zakryjte papírem a suchými luštěninami a pečte při 220 °C 10 minut, odstraňte papír a luštěniny a pečte dalších 10 minut.
3.
Poté poklaďte ostružinami, zalijte náplní umíchanou z vajec, smetany, cukru a rumu.
4.
Ze zbytku těsta vykrajujte lístky a ozdobte jimi koláč. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Hodnotit recept: