Francouzský dresink
Došla vám inspirace na salátový dresink? Otestujte tenhle francouzský, v němž se snoubí chuť hořčice s paprikou a rajčaty.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1.5 polévková lžícešťáva citronová
1.5 polévková lžícecukr krupice
0.75 lžičkapaprika červená mletá
2 polévková lžíceprotlak rajčatový
25 mlocet vinný bílý
1 polévková lžícehořčice dijónská
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
0.5 hrnekolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
V misce smíchejte rajčatovou dřeň nebo protlak spolu s cukrem, na drobno nakrájenou cibulí (nebo na jemném struhadle nastrouhanou cibulí), hořčicí, paprikou a dochutíme solí a pepřem.
2.
Přidejte ocet, citronovou šťávu a olivový olej. Míchejte, dokud nevznikne jednotná hmota.
3.
Základ můžete mixovat tyčovým mixérem, abyste neměli kousky cibule v dresinku, ale není to nutné.
Hodnotit recept: