Punčový dort | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Punčový dort

60 min. | dezert | 1 870 kJ/porce | 8 porcí

Tenhle recept z první republiky určitě ocení každá kuchařka, která miluje poctivou cukrařinu. Najdete spolu s dalšími v Kuchařce první republiky, kerou vydal Smart Press.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 ksbarvivo potravinářské žluté
1 ks
10 mlpunč
100 mlvoda horká
45 gcukr moučka

na ozdobu

1 balíčekčokoláda hořká

na potření

1 hrnekzavařenina malinová

poleva

1 polévková lžíceolej
2 polévková lžícešťáva grapefruitová
300 gcukr moučka
5 polévková lžícevoda horká

těsto

0.5 lžičkaprášek kypřící do pečiva
10 polévková lžícevoda teplá
10 ksvejce
260 gmouka pšeničná polohrubá
300 gcukr krupice

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do nadýchané pěny, bílky ušleháme dotuha a postupně spojíme vše s moukou, prosátou s kypřicím práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny.

2.

První polovinu těsta vlijeme do čtvercové formy o straně 22 cm vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut. Necháme ho trochu vychladnout, vyklopíme a pomocí nitě rozkrojíme vodorovně na dvě poloviny. Potřeme je zavařeninou.

3.

Druhou část těsta rozdělíme na dvě poloviny. Jednu obarvíme potravinářskou barvou na růžovo, druhou na žluto.

4.

Vlijeme do stejně velké formy s pečicím papírem tak, abychom lili vždy z vnější strany. Těsta se zhruba v polovině spojí. Pečeme asi 15 až 20 minut.

5.

Každou polovinu dvoubarevného těsta po délce rozkrojíme na dva díly, zarovnáme a vnější díly mezi sebou prohodíme, takže vzniknou čtyři pruhy, střídavě žluté a růžové.

6.

V hlubokém talíři rozmícháme moučkový cukr, vodu a punč. Namočíme v něm pruhy barevného těsta, složíme je na světlou placku potřenou zavařeninou a přiklopíme druhou plackou.

7.

Dort přikryjeme pečicím papírem, zatížíme a do druhého dne necháme v chladu.

8.

Na polevu důkladně rozmícháme cukr ve vodě, přidáme zbylé přísady a přelijeme jí sestavený dort. Ozdobíme cákanci rozpuštěné čokolády a necháme v chladu rozležet. Krájíme napříč, aby vynikla barevná mozaika.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 811,8kJ 1 870,2kJ
Bílkoviny 3,6g 8,3g
Tuky 4,4g 10,1g
Sacharidy 35,2g 81,1g
Cholesterol 157,4mg 362,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Praha - Zprávy

Černá stavba u vily Karoliny Světlé v Praze…

Mezi kulturními památkami Žitná a Mrázovka v Šáreckém údolí vznikla nepovolená stavba. Během října…

celý článek »

Seriály, filmy, kino a TV

Dohra Dědíkova prohlášení o těle Tomicové:…

Pouhé dva dny zbývají do velkého finále taneční soutěže StarDance, kam se probojovala i Pavla Tomicová…

celý článek »

Příběhy

Peklo na D1: Filmaři Honza a Honza tu strávili…

„Začíná tu být tma, hodně aut zhaslo. Čekáme na vlky.“ Tuhle lehce humornou zprávu…

celý článek »

Parkur

Kůň zastavil před českou vlajkou. Strašná…

Jediný bod rozhodl o tom, že Prague Lions zůstali před branami semifinále a z pražského PlayOffs…

celý článek »