Králík se zelenými fazolkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Králík se zelenými fazolkami

80 min. | hlavní chod | 3 023 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Králík s fazolkami

Králík opečený na cibuli a mrkvi, podušený na víně s cherry rajčátky a fazolkami. Podáváme s bramborem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkaoregáno
1 špetkasůl
1 kskrálík
1 kscibule kuchyňská
1 lžícemouka hladká
150 mlvíno červené
250 grajčata cherry
300 glusk fazolový mražený
4 lžíceolej
1 špetkapepř černý mletý

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 45
1.

Králíka naporcujte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.

2.

Očistěte mrkev a nakrájejte ji na plátky.

3.

Očistěte cibuli a nakrájejte ji.

4.

Ve velkém kastrolu poduste na rozehřátém oleji mrkev a cibuli, přidejte porce králíka.

5.

Lehce opečte po obou stranách, podlijte vínem, dejte do trouby a duste pod pokličkou.

6.

Po chvilce přidejte cherry rajčátka, oregano a podle potřeby doplňte vodou.

7.

Rozmražené fazolky přidejte k masu, až když je téměř měkké.

8.

Před dokončením sejměte pokličku a maso ještě nechte krátce opéct.

9.

Podávejte s pečivem nebo s dušenými bramborami

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 418,7kJ 3 023,1kJ
Bílkoviny 8,7g 62,7g
Tuky 6,3g 45,1g
Sacharidy 1,8g 12,9g
Cholesterol 45mg 325mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz