Houbová sekaná v listovém těstě
Houby, listové těsto, mleté maso - tahle kombinace je hříšně dobrá!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Den staré housky nakrájejte na kousky a namočte do mléka. Žampiony oloupejte, pokrájejte na plátky a orestujte na rozpáleném oleji společně s nadrobno nasekanou cibulí. Odstavte a nechte zchladnout. Mleté maso vložte do mísy, přidejte k němu vyždímanou housku, houbovou směs, prolisovaný česnek, rozklepnutá vejce a na kostičky nakrájený uzený bůček. Nakonec okořeňte majoránkou, kořením na houby a podle potřeby osolte.
Směs dobře propracujte vlhkýma rukama a napěchujte ji do formy na srnčí hřbet, kterou jste pečlivě vymazala sádlem nebo olejem. Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále a vykrojte z něj silnější plát podle velikosti a tvaru formy.
Pekáč vložte do trouby a pečte na 175 °C asi 50 minut. Po 20 minutách pečení ho vytáhněte, sekanou ve formě přiklopte připraveným plátem těsta a dopečte. Z těsta můžete vykrájet různé tvary a povrch sekané jimi ještě ozdobit.
Hodnotit recept: