Jablečný chléb
Chléb z nastrouhaných jablek, ořechů, rozinek, cukru, mouky a kypřícího přášku. Dochutíme skořicí, hřebíčkem a rumem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Ořechy nasekejte, rozinky omyjte.
Jablka, ořechy a rozinky důkladně spolu promíchejte.
Ke směsi přidejte cukr, hřebíček, skořici a rum, promíchejte a nechte uležet do druhého dne.
Následující den přidejte ke směsi mouku, kypřicí prášek, sůl a vypracujte těsto.
Těsto rozdělte na poloviny, ze kterých pomoučenýma rukama vytvarujte dva bochníky protáhlého tvaru.
Přendejte je na plech vymazaný tukem v dostatečném rozestupu, aby se neslepily.
Pečte je v troubě vyhřáté na 150 °C.
Hodnotit recept: