Těstovinový salát s tuňákem
Skvělý a rychlý oběd do práce. Připravte si ho klidně večer předem a máte hotovo.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
400 gtěstoviny
4 ksvejce
1 kscibule červená
2 hrsthrášek čerstvý
250 grajčata cherry
1 hrstolivy černé
2 kstuňák v oleji
6 polévková lžíceolej olivový
1 polévková lžíceocet vinný
0.5 lžičkasůl
2 lžičkamed
1 polévková lžícehořčice dijónská
2 polévková lžíceoregáno čerstvé
2 svazečekbazalka čerstvá
1 lžičkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 12
1.
Uvařte těstoviny. Vejce vařte 6 minut.
2.
Do mísy dejte těstoviny, pokrájené lusky a rajčátka, nakrájenou cibuli, olivy a tuňáka.
3.
Z oleje, octa, medu, hořčice, soli, pepře a oregana umíchejte zálivku a přidejte ji do salátu.
4.
Promíchejte, podle chuti ještě přidejte koření a sůl a nechte v lednici aspoň 30 minut uležet.
5.
Před podáváním vmíchejte lístky čerstvé bazalky.
Hodnotit recept: