Karbanátky s polentou
Buďte kreativní a pohotová, využívejte slevy, akce nebo svou zahrádku. Se správnými recepty ušetříte čas i peníze, a ještě si pochutnáte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na karbanátky rozmixujte suchý toustový chléb na strouhanku.
Do mixéru přihoďte i česnek a žlutou cibuli, ať je nemusíte krájet. Pak přidejte vejce, a jakmile se s hmotou spojí, přemístěte obsah mixéru do mísy.
Doplňte maso, sůl, pepř, majoránku a petržel, rukama propracujte a utvořte šišky nebo placky.
Opečte je na oleji, k poslední várce přidejte na klínky nakrájenou červenou cibuli.
Karbanátky vyjměte, cibuli pokapejte vínem a nechte ho odpařit. Pokud použijete ocet, přidejte ještě pár lžic vody.
Na polentu dejte vařit 6 a 1/2 šálku vody. Vroucí vodu osolte a pak do ní tenkým pramínkem za stálého míchání vpouštějte kukuřičnou mouku.
Až vsypete celé množství, míchejte ještě 1 minutu, pak plamen stáhněte na minimum a nechte kaši jemně vařit ještě 10 minut (pořád ji kontrolujte!).
Hotovou polentu vyklopte do vypláchnuté mísy a poklaďte ji máslem.
Hodnotit recept: