Rybí nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rybí nákyp

65 min. | hlavní chod | 1 939 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Rybí nákyp

Ryba uvařená v mléce, smíchaná s natvrdo uvařeným vejcem a sýrovou omáčkou. Pečeme potřené bramborovou kaší.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
150 gsýr
2 ksvejce
300 mlmléko
4 ksfileta z tresky
40 gmouka hladká
40 gmáslo
400 gbrambory

příloha

1 špetkasůl
2 lžícemáslo
200 mlmléko

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 25
1.

Rybí filety povařte v osoleném mléce.

2.

Vyjměte je z mléka a nakrájejte na kousky.

3.

Očistěte a uvařte brambory.

4.

Z brambor, horkého mléka a másla připravte bramborovou kaši, kterou vymíchejte dohladka.

5.

Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku a zalijte ji zchladlým mlékem, ve kterém se vařila ryba.

6.

Směs přiveďte k varu, za stálého míchání přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí.

7.

Vejce uvařte natvrdo.

8.

Vejce nasekejte nadrobno, smíchejte s uvařenou rybou a s připravenou sýrovou omáčkou.

9.

Směs vlijte do zapékací misky a navrch ozdobně nastříkejte bramborovou kaši.

10.

Vložte do vyhřáté trouby a upečte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 613,1kJ 1 938,8kJ
Bílkoviny 11,1g 35,2g
Tuky 7,7g 24,4g
Sacharidy 8,3g 26,2g
Cholesterol 80,4mg 254,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz