Rybí nákyp
Ryba uvařená v mléce, smíchaná s natvrdo uvařeným vejcem a sýrovou omáčkou. Pečeme potřené bramborovou kaší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
příloha
Postup přípravy
Rybí filety povařte v osoleném mléce.
Vyjměte je z mléka a nakrájejte na kousky.
Očistěte a uvařte brambory.
Z brambor, horkého mléka a másla připravte bramborovou kaši, kterou vymíchejte dohladka.
Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku a zalijte ji zchladlým mlékem, ve kterém se vařila ryba.
Směs přiveďte k varu, za stálého míchání přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí.
Vejce uvařte natvrdo.
Vejce nasekejte nadrobno, smíchejte s uvařenou rybou a s připravenou sýrovou omáčkou.
Směs vlijte do zapékací misky a navrch ozdobně nastříkejte bramborovou kaši.
Vložte do vyhřáté trouby a upečte.
Hodnotit recept: