Vepřové plátky s houbovou omáčkou
Vepřové plátky přelité omáčkou z hlívy, česneku, šalotky, chřestu a dochucené provensálským kořením.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Hřiby rozdrobíme a na 15 minut namočíme do 150 ml vlažné vody.
Maso dosucha otřeme, osolíme a opepříme.
V teflonové pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a při mírné až střední teplotě v něm maso pečeme 12-15 minut, občas obrátíme.
Chřest opláchneme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dřevnatou část odřízneme.
Hlívy očistíme, větší houby rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
Česnek a šalotku oloupeme a jemně nasekáme.
Maso vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek, šalotku, chřest a hlívy a asi 5 minut opékáme.
Ochutíme solí a pepřem, vyndáme z pánve a postavíme na teplé místo.
Výpek povaříme s vodou z hub, vmícháme houbovou omáčku, zahřejeme a ochutíme provensálskými bylinkami.
Vepřový filet nakrájíme na plátky a upravíme na mísu s omáčkou a houbovou zeleninou.
Hodnotit recept: