Pizza se sýrem, hruškami a cibulí
Tak tuhle pikantní večeři ocení hlavně muži. Ovšem chutnat bude i ženám!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
V míse smíchejte cukr se 400 ml vlažné vody a přisypávejte mouku s droždím.
Až bude droždí rozmíchané s polovinou mouky a vodou, přidejte olej a sůl a dosypávejte mouku.
Vznikne vám tekutější těsto, které nechte na teplém místě kynout asi 2 hodiny. Pak ho rozdělte na poloviny, každou zpracujte rukama a nechte kynout dalších 30 minut. Vyválejte ho dotenka a přeneste na vymazaný plech (jde to lépe než na plech vyložený papírem). Poklaďte rozdrobeným sýrem, osminkami cibule a plátky hrušek. Poházejte šalvějovými lístky, posypejte pepřem a při 250 °C pečte asi 12 minut nebo dokud nezačne sýr zlatavě bublat. Pamatujte na to, že čím tučnější
Pak ho rozdělte na poloviny, každou zpracujte rukama a nechte kynout dalších 30 minut.
Vyválejte ho dotenka a přeneste na vymazaný plech (jde to lépe než na plech vyložený papírem).
Poklaďte rozdrobeným sýrem, osminkami cibule a plátky hrušek. Poházejte šalvějovými lístky, posypejte pepřem a při 250 °C pečte asi 12 minut nebo dokud nezačne sýr zlatavě bublat.
Pamatujte na to, že čím tučnější sýr použijete, tím se bude lépe rozpouštět.
Hodnotit recept: