Pečený bůček s medem
Proč nespojit něco tak masového, jako je bůček, se sladkou chutí medu? Ideální a hlavně velmi netradiční spojení. Stojí za to ho vyzkoušet.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
800 gbůček
3 kscibule kuchyňská
4 polévkové lžícemed květový
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkapaprika červená mletá
1 hrstsemínka sezamová světlá
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 170
1.
Horní část bůčku nařízněte do mřížky, maso ze všech stran osolte a okořeňte a kůží dolů ho vložte do pekáčku vyloženého cibulí nakrájenou na kolečka.
2.
Podlité vodou pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut, pak špalík masa obraťte a pečte dalších asi 45 minut.
3.
Nakonec potřete horní mřížkovanou část medem a posypejte sezamem.
4.
Med během dalšího pečení (asi 15 minut) vytvoří zlatavou kůrčičku.
Hodnotit recept: