Chlebíček se zázvorem a hruškami
Čokoláda, hrušky a zázvor? Ideální spojenci pro koláč, po kterém se jen zapráší. Zázvor navíc krásně zahřejte, takže určitě ochutnejte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Hrušky omyjte, osušte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Polohrubou mouku prosijte do mísy, přisypejte prášek do pečiva, krupicový cukr, sušený zázvor a nastrouhanou citronovou kůru.
Přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo, vejce a mléko. Vše společně prošlehejte metlou nebo promíchejte vařečkou,až vznikne hladné těsto.
Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Těsto přelijte do formy a na povrch rozložte plátky hrušek.
Pečte v troubě na 180 stupňů Celsia asi 45 minut. Hotový chlebíček vyjměte z trouby, po zchladnutí ho vyklopte z formy a přelijte čokoládovou glazurou. Tu připravíte rozpuštěním čokolády společně s tukem ve vodní lázni.
Hodnotit recept: