Grilovaná zelenina
Uvedené množství platí jako příloha, na předkrm počítejte s polovičními porcemi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cuketu nakrájejte nožem nebo škrabkou na podélné plátky, lilek na kolečka, papriky na žebra. Cibuli nakrájejte na klínky.
Zeleninu kromě cibule opečte na olejem potřených žebrech grilu.
Mezitím (nebo dopředu) si připravte zálivku: na 1 lžíci oleje opečte klínky červené cibule dosklovata a stáhněte z ohně.
V míse prošlehejte hořčici, med, zbylý olej, ocet, sůl, pepř a odrhnuté lístky tymiánu. Hotovou cibuli vhoďte do zálivky i s olejem z pánve a promíchejte.
Až bude zelenina hotová, vhoďte ji do mísy, rychle promíchejte a ihned podávejte.
Hodnotit recept: