Lososové lasagne
Kombinace těstovin a ryb se zkrátka nikdy neomrzí. A v případě lososa to platí dvojnásob.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte a na rozehřátém oleji krátce poduste. Přidejte umytý špenát, promíchejte a poduste. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a promíchejte, postupně přilévejte mléko a důkladně rozmíchejte.
Nakonec přidejte smetanu a nechte převařit. Ochuťte solí, pepřem, strouhanou citronovou kůrou a hotový bešamel odstavte.
Lososa nakrájejte na kostky a pokapejte citronovou šťávou.
Formu na zapékání vymastěte olejem a na dno položte těstovinové plátky. Navrch rozložte polovinu špenátu, polovinu lososa, polovinu bešamelu a zasypejte 50 g parmazánu.
Postup zopakujte a na parmazán přidejte ještě plátky mozzarelly. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 25 až 35 minut.
Hodnotit recept: