Špagety na víně se slaninou
Odlehčenější verze oblíbených carbonara, kterou si zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gšpagety
4 ksrajčata
1 kscibule kuchyňská
2 stroužekčesnek
100 gslanina
2 polévková lžíceolej olivový
50 mlvíno bílé
2 polévková lžícepetrželka nasekaná
1 polévková lžícepažitka
podle chuti
sůl
pepř kayenský
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety a sceďte je.
2.
Rajčata krátce spařte v horké vodě, oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na větší kousky.
3.
Slaninu nakrájejte na menší plátky. Slaninu, nakrájenou cibuli a česnek osmažte na olivovém oleji. Zalijte vínem, přidejte rajčata a 4 minuty vařte na mírném ohni.
4.
Přidejte bylinky, osolte a okořeňte. Špagety přimíchejte do omáčky a podávejte.
Hodnotit recept: