Skořicová bábovka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Skořicová bábovka

Fotografie

Bábovka z rozinek, ořechů, jablek, skořice a mouky. Můžeme přelít čokoládovou polevou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 hrnekrozinky
0,5 hrnekořechy mleté
1 balíčekcukr vanilínový
1 hrnekolej
1 ksprášek kypřící do pečiva
1 hrnekcukr krystal
2 hrnekmouka hladká
3 ksjablko
3 lžičkaskořice mletá

na formu

1 lžícemouka
1 lžícetuk

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.

Předem namočte rozinky.

2.

Mouku s práškem do pečiva prosejte do mísy.

3.

Přidejte skořici, cukr krystal a skořicový cukr, rozinky, ořechy a dobře promíchejte.

4.

Oloupejte a nastrouhejte jablka. Vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.

5.

Do těsta přilijte olej a přidejte jablka.

6.

Ze všech přísad vypracujte hladké těsto.

7.

Formu vymažte tukem, vysypejte hrubou moukou a naplňte těstem.

8.

Pečte 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 685,2kJ 22 177,4kJ
Bílkoviny 3,6g 47,5g
Tuky 22,8g 299,9g
Sacharidy 46,4g 610,9g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz