Zapečené brambory s uzeným masem
Naprostá klasika, kterou nelze nemilovat. Také se vám sbíhají sliny?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Pekáček vytřete sádlem a na dno rozložte část brambor předem uvařených ve slupce, oloupaných a nakrájených na kolečka.
Zasypejte je sekanou cibulkou orestovanou na sádle, přidejte nasekanou petrželku a na menší kousky pokrájené maso.
Vše osolte, opepřete a pokračujte ve vrstvení. Poslední vrstvu mají tvořit brambory. Dochuťte solí a pepřem a v troubě vyhřáté na 190 °C pokrm zapékejte asi 10 minut.
Pak do pekáčku rovnoměrně nalijte vejce rozmíchané v mléce a pečte dalších asi 10 minut. Podávejte posypané zelenou petrželkou.
Hodnotit recept: