Dušené zelí se slaninou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Dušené zelí se slaninou

35 min. | příloha | 1 608 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí | Vegetariánské jídlo

Vyberte si zelí podle své chuti

Zelí vařené s kmínem, zahuštěné slaninou a cibulí osmaženými na másle. Dochutíme octem a cukrem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
100 gslanina
2 lžícekmín drcený
2 kszelí bílé

podle potřeby

ocet
cukr krystal
tuk
mouka hladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.

Obsah obou sklenic vylijte i s nálevem do vyššího hrnce a přidejte tolik vody, aby bylo zelí zakryté.

2.

Přidejte kmín, sůl, přiveďte do varu a vařte přibližně 15 minut.

3.

Slaninu pokrájejte na drobné kostky. Cibuli očistěte a nakrájejte.

4.

Na pánvi rozehřejte malé množství tuku, přidejte slaninu, osmažte, přidejte cibuli a poduste doměkka.

5.

Zaprašte moukou a přibližně minutu míchejte.

6.

Směs přidejte do hrnce se zelím a ještě 5 minut povařte. Dochuťte octem a cukrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 181,6kJ 1 608,4kJ
Bílkoviny 1,7g 15,3g
Tuky 1,4g 12,1g
Sacharidy 5,3g 47,3g
Cholesterol 1,1mg 10mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz