Dušené zelí se slaninou
Zelí vařené s kmínem, zahuštěné slaninou a cibulí osmaženými na másle. Dochutíme octem a cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Obsah obou sklenic vylijte i s nálevem do vyššího hrnce a přidejte tolik vody, aby bylo zelí zakryté.
Přidejte kmín, sůl, přiveďte do varu a vařte přibližně 15 minut.
Slaninu pokrájejte na drobné kostky. Cibuli očistěte a nakrájejte.
Na pánvi rozehřejte malé množství tuku, přidejte slaninu, osmažte, přidejte cibuli a poduste doměkka.
Zaprašte moukou a přibližně minutu míchejte.
Směs přidejte do hrnce se zelím a ještě 5 minut povařte. Dochuťte octem a cukrem.
Hodnotit recept: