Žemlovka z toustového chleba
Právě teď voní a chutnají nejlépe! Uvařte nebo upečte podzimní menu z jablek a hrušek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Rozinky namočte v rumu. Jablka očistěte a nastrouhejte nahrubo.
Mléko ohřejte, nechte v něm rozpustit máslo a přidejte rozšlehané žloutky a cukr. Přidejte ještě kůru z limety a špetku soli.
Polovinu toustového chleba namočte v ochuceném mléce a dejte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy.
Pak naneste jablka, pokapejte je máslem a posypejte vanilkovým a skořicovým cukrem.
Přidejte rozinky s rumem a navrch dejte druhou polovinu toustového chleba namočeného v mléce. Povrch žemlovky zalejte zbytkem mléka.
Zakryjte alobalem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Po 25 minutách odkryjte a dopečte dozlatova.
Hodnotit recept: