Daňčí ragú
Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky.
Na pánvi opečte na oleji cibuli, přidejte maso a opékejte ho, dokud se nezatáhne. Vše pak přeložte do velkého hrnce.
K výpeku přidejte rajčatový protlak, zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a přemístěte k masu. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, jalovec, bobkový list, rozmarýn a nechte ragú pod pokličkou probublávat asi hodinu.
Mezitím osušte nakládané lišky, žampiony přepulte a na pánvi je krátce opečte. Pak houby přidejte k masu a vše vařte ještě půl hodiny.
Nakonec přilejte smetanu, ve které rozmíchejte trochu mouky a červené víno. Vařte ještě 2 minuty, pak ragú osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s knedlíkem.
Hodnotit recept: