Daňčí ragú | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Daňčí ragú

130 min. | hlavní chod | 3 144 kJ | 1 kus

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kgmaso dančí
2 kscibule kuchyňská
2 polévková lžíceolej
2 polévková lžíceprotlak rajčatový
1 stroužekčesnek
3 kuličkajalovec
1 kslist bobkový
1 snítkarozmarýn
300 glišky
250 gžampióny čerstvé
150 mlsmetana
125 mlvíno červené

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 90
1.

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky.

2.

Na pánvi opečte na oleji cibuli, přidejte maso a opékejte ho, dokud se nezatáhne. Vše pak přeložte do velkého hrnce.

3.

K výpeku přidejte rajčatový protlak, zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a přemístěte k masu. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, jalovec, bobkový list, rozmarýn a nechte ragú pod pokličkou probublávat asi hodinu.

4.

Mezitím osušte nakládané lišky, žampiony přepulte a na pánvi je krátce opečte. Pak houby přidejte k masu a vše vařte ještě půl hodiny.

5.

Nakonec přilejte smetanu, ve které rozmíchejte trochu mouky a červené víno. Vařte ještě 2 minuty, pak ragú osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s knedlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz