Srnčí filet s brusinkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Srnčí filet s brusinkami

65 min. | hlavní chod | 1 620 kJ/porce | 4 porce

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
500 gbrambory
200 gmrkev
125 gmed lesní
3 polévková lžícehořčice
1 lžičkakůra pomerančová
1 polévková lžíceocet malinový
20 gbrusinky sušené
8 kuličkajalovec
4 ksmaso srnčí
4 polévková lžíceolej
2 snítkatymián čerstvý

podle chuti

sůl
pepř barevný drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 25
1.

Brambory a mrkev oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka.

2.

Pak zeleninu slejte a rozmačkejte na pyré. Podle chuti osolte a opepřete.

3.

V misce smíchejte med, hořčici, pomerančovou kůru, ocet, trochu soli a pepře. Pak ještě do medu vmíchejte brusinky.

4.

Jalovec mírně rozdrťte, potřete jím filety, osolte je a opepřete bílým pepřem. Pak je na oleji zprudka opečte, z každé strany asi 4 minuty.

5.

Maso vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s ochuceným medem a pyré.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz