Srnčí filet s brusinkami
Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory a mrkev oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka.
Pak zeleninu slejte a rozmačkejte na pyré. Podle chuti osolte a opepřete.
V misce smíchejte med, hořčici, pomerančovou kůru, ocet, trochu soli a pepře. Pak ještě do medu vmíchejte brusinky.
Jalovec mírně rozdrťte, potřete jím filety, osolte je a opepřete bílým pepřem. Pak je na oleji zprudka opečte, z každé strany asi 4 minuty.
Maso vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s ochuceným medem a pyré.
Hodnotit recept: