Zelné koláčky s klobáskou
Vitaminu C je v něm víc než v pomerančích a přitom je směšně levné. Navíc ho seženete po celý rok. Zelí je zkrátka držák!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
podle chuti
Postup přípravy
Na těsto smíchejte změklé máslo, 2 lžíce studené vody, žloutek a mouku se solí. Pak ho zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny v lednici.
Vyválejte 6 placek, vložte je do formiček a okraje odřízněte. Zakryjte je pečicím papírem a 10 minut pečte zatížené suchými fazolemi při 180 °C, pak fazole i papír odstraňte, dno potřete bílkem a pečte dalších 5 minut.
Klobásu nakrájejte na kolečka a opečte ji na pánvi, kterou pak můžete dát i do trouby spolu s cibulí a zelím nakrájeným na proužky.
Jakmile zelí povolí a cibule zesklovatí, vsypejte směs do korpusů. Smetanu rozšlehejte s vejcem, solí a kořením a vše vlijte k ostatním surovinám do pánve. Zapékejte při 180 °C asi 20 minut.
Hodnotit recept: