Prvorepublikový smažený sýr
Smažený sýr je klasika, kterou nepohrdne téměř nikdo. Pokud na něj máte chuť a chcete si dát nějaký skutečně výborný, zkuste tento, který byl oblíbený za první republiky. Třeba vás ještě dokáže překvapit.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Pro osobu počítáme asi 100g sýra, který necháme u obchodníka nakrájet na potřebný počet tenkých plátků.
Ze sýra odkrojíme případné tvrdé okraje a plátky klasicky obalíme. Dáme je na chvíli do chladu, obal nebude při smažení odpadávat.
Přepuštěné máslo rozehřejeme a sýrové řízky osmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme je s bramborovou kaší, přelitou rozehřátým máslem.
Tip: Tento a další skvělé prvorepublikové recepty naleznete v knize Jitky Rákosníkové a Evy Všetíčkové - Kuchařka první republiky, kterou vydalo nakladatelství SmartPress v roce 2015.
Hodnotit recept: