Prvorepublikový smažený sýr | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Prvorepublikový smažený sýr

30 min. | hlavní chod | 5 330 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Smažený sýr

Smažený sýr je klasika, kterou nepohrdne téměř nikdo. Pokud na něj máte chuť a chcete si dát nějaký skutečně výborný, zkuste tento, který byl oblíbený za první republiky. Třeba vás ještě dokáže překvapit.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
400 gsýr gouda
60 gmáslo přepuštěné
1 ksvejce
1 špetkasůl

podle potřeby

mouka hladká
strouhanka

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Pro osobu počítáme asi 100g sýra, který necháme u obchodníka nakrájet na potřebný počet tenkých plátků.

2.

Ze sýra odkrojíme případné tvrdé okraje a plátky klasicky obalíme. Dáme je na chvíli do chladu, obal nebude při smažení odpadávat.

3.

Přepuštěné máslo rozehřejeme a sýrové řízky osmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme je s bramborovou kaší, přelitou rozehřátým máslem.

4.

Tip: Tento a další skvělé prvorepublikové recepty naleznete v knize Jitky Rákosníkové a Evy Všetíčkové - Kuchařka první republiky, kterou vydalo nakladatelství SmartPress v roce 2015.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 410,9kJ 5 329,7kJ
Bílkoviny 14g 52,9g
Tuky 9g 33,9g
Sacharidy 48,7g 184,1g
Cholesterol 42,4mg 160,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz