Pletený čokokoláč
Tento koláč na první pohled vypadá složitě, ale opak je pravdou. Tento recept a mnoho dalších naleznete v kuchařce Levně a chutně vaříme s TV Nova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
těsto
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto smíchej v jedné nádobě a jako vždycky dobře propracuj v hladký bochánek těsta. Ten pak dej odpočinout asi na 45 minut.
Těsto pak rozděl na čtyři díly a z každého uválej placku silnou asi dva milimetry. Na jeden vyválený kus těsta polož talíř, obtáhni kolečko a to potři lískooříškovým krémem. Toto opakuj ještě dvakrát, poslední patro samozřejmě shora nepotírej.
Celé podlož pečicím papírem, nahoru opět polož talíř a jako podle šablony ořízni přebývající těsto na kraji. Uprostřed lehce obtáhni hrneček, kvůli ornamentu, který se bude dělat. Postupným půlením rozděl dort na šestnáctiny a vždy dva sousední kousky otoč proti sobě, aby vznikl efekt pletení.
Na závěr pochoutku potři bílkem a přesuň na plech. Peč v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15–20 minut. Na dietu zapomeň, protože tohle je opravdová kalorická bomba!
Tip Markéty Fialové: „Osobně do receptu dávám více mléka – hrnek a půl. Za vyzkoušení stojí skořicová náplň (mletá skořice, cukr, perníkové koření). Nejvíce mě baví vrstvy čokoládové a skořicové střídat.“
Hodnotit recept: