Mrkvový nákyp se šunkou a ementálem
Nechte se unést francouzskou kuchyní a jedinečnou chutí ementálu Président.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
120 gsmetana
160 gmrkev
2 ksvejce
40 gšunka vařená
80 gsýr ementál
podle potřeby
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 50
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C (plyn 6).
2.
Oloupeme mrkve a nakrájíme je na plátky.
3.
Vložíme mrkve do rendlíku s osolenou vodou a uvaříme je do měkka.
4.
Vodu slijeme a mrkve rozmixujeme na kaši.
5.
Vepřovou vařenou šunku nakrájíme najemno a přidáme mrkvovou kaši.
6.
V míse ušleháme vajíčka.
7.
Přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, šunku a strouhaný ementál. Osolíme, opepříme a zamícháme.
8.
Směs nalijeme do formiček a pečeme asi 20 minut.
Hodnotit recept: