Mrkvový nákyp se šunkou a ementálem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Mrkvový nákyp se šunkou a ementálem

50 min. | hlavní chod | 2 921 kJ | Francouzská kuchyně | 1 kus

Mrkvový nákyp se šunkou a ementálem

Nechte se unést francouzskou kuchyní a jedinečnou chutí ementálu Président.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
120 gsmetana
160 gmrkev
2 ksvejce
40 gšunka vařená
80 gsýr ementál

podle potřeby

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
1.

Předehřejeme troubu na 180 °C (plyn 6).

2.

Oloupeme mrkve a nakrájíme je na plátky.

3.

Vložíme mrkve do rendlíku s osolenou vodou a uvaříme je do měkka.

4.

Vodu slijeme a mrkve rozmixujeme na kaši.

5.

Vepřovou vařenou šunku nakrájíme najemno a přidáme mrkvovou kaši.

6.

V míse ušleháme vajíčka.

7.

Přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, šunku a strouhaný ementál. Osolíme, opepříme a zamícháme.

8.

Směs nalijeme do formiček a pečeme asi 20 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 581,9kJ 2 920,9kJ
Bílkoviny 8,4g 42,3g
Tuky 9,9g 49,8g
Sacharidy 4,3g 21,5g
Cholesterol 125,1mg 628mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz