Velikonoční vaječná tlačenka
Skvělý předkrm či svačinka z vajec na tvrdo, kterých máte po velikonocích určitě spoustu.Další skvělé recepty z kvalitních tuzemských surovin najdete na www.eklasa.cz.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 sklenicezelenina nakládaná
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
2 polévková lžícekoření vegeta
2 polévková lžíceocet vinný
200 hlávkašunka dušená
250 mlvývar masový
40 gželatina
6 ksvejce na tvrdo
80 gmajonéza
podle potřeby
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 0
1.
Zeleninu překrájíme.
2.
Tři vejce a šunku nakrájíme na kostičky.
3.
V ohřátém vývaru smíchaném s nálevem ze zeleniny rozpustíme želatinu.
4.
Zeleninu smícháme v míse s kostičkami vajec, majonézou, šunkou, vegetou, octem, pepřem a petrželkou.
5.
Nakonec vmícháme chladnoucí želatinu. Část směsi nalijeme do formy, položíme na ni tři celá vejce a přelijeme zbylou směsí.
Hodnotit recept: