Velikonoční vaječná tlačenka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Velikonoční vaječná tlačenka

45 min. | předkrm | Velikonoce | 1 247 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Skvělý předkrm či svačinka z vajec na tvrdo, kterých máte po velikonocích určitě spoustu.Další skvělé recepty z kvalitních tuzemských surovin najdete na www.eklasa.cz.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 sklenicezelenina nakládaná
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
2 polévková lžícekoření vegeta
2 polévková lžíceocet vinný
200 hlávkašunka dušená
250 mlvývar masový
40  gželatina
6 ksvejce na tvrdo
80 gmajonéza

podle potřeby

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 0
1.

Zeleninu překrájíme.

2.

Tři vejce a šunku nakrájíme na kostičky.

3.

V ohřátém vývaru smíchaném s nálevem ze zeleniny rozpustíme želatinu.

4.

Zeleninu smícháme v míse s kostičkami vajec, majonézou, šunkou, vegetou, octem, pepřem a petrželkou.

5.

Nakonec vmícháme chladnoucí želatinu. Část směsi nalijeme do formy, položíme na ni tři celá vejce a přelijeme zbylou směsí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 778,1kJ 1 247kJ
Bílkoviny 12,3g 19,7g
Tuky 13,6g 21,8g
Sacharidy 2,5g 4g
Cholesterol 2,7mg 4,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz