Medový velikonoční beránek
Pokud dáváte jako sladidlu přednost medu před cukrem, určitě si zamilujete beránka slazeného právě medem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 hrstořechy vlašské
  1 špetkakůra citrónová 
  1 polévková lžícemouka hrubá
  1 ksprášek kypřící do pečiva
  1 lžičkaskořice mletá
  1 polévková lžícerum
  100 gcukr krupice
  100 gmed včelí
  113 gmouka hladká pšeničná
  120 gmouka polohrubá
  13 gmáslo
  2 polévková lžícevoda
  3 ksvejce
  Postup přípravy
Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 50
  1.
    Žloutky utřeme s cukrem a medem. Přilijeme vodu, přidáme citronovou kůru, koření a rum.
2.
    Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do žloutkové směsi spolu s moukou a práškem do pečiva.
3.
    Nakonec vmícháme nasekané oříšky.
4.
    Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
5.
    Beránka pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 50 minut.
6.
    Autor, inspirace a video: Milujivareni.cz
Hodnotit recept:

