Pravý americký apple pie | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pravý americký apple pie

100 min. | dezert | 17 665 kJ | Americká kuchyně | 1 kus

Klasický americká apple pie

Místo tradičních českých koláčů zkuste jako tečku za obědem připravit pravý americký apple pie. Určitě vás nezklame!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 polévková lžíceškrob kukuřičný
1 kgjablko
1 polévková lžícešťáva citronová
1 lžičkaskořice mletá
1/4 lžičkaoříšek muškátový
250 gmáslo
350 gmouka polohrubá
50 gcukr hnědý
80 gcukr krupice

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 50
1.

Příprava těsta: Smíchejte mouku a 30 g cukru krupice. Přidejte 220 g másla a promíchejte, až vznikne jemné těsto. Pokud bude stále moc suché, přilijte trochu vody.

2.

Rozdělte ho na dvě stejné části a z každé vyválejte placku. Obě uložte na hodinu do ledničky, aby ztuhly.

3.

Příprava náplně: Do velké misky nakrájejte na plátky jablka, přisypejte 50 g cukru krupice a 50 g hnědého cukru.

4.

Přidejte citronovou šťávu, skořici a muškátový oříšek. Promíchejte a nechte 3 hodiny odstát.

5.

Pak směs přeceďte přes cedník a do nádoby zachyťte jablečnou šťávu (mělo by jí být asi půl hrníčku). Do jablek vmíchejte kukuřičný škrob.

6.

Ke šťávě přidejte 30 g másla.Vložte do mikrovlnky a pusťte na plný výkon, dokud z hrníčku nezmizí asi 1/3 objemu a vzniklá směs nebude mít hustotu jako sirup.

7.

Po 1 hodině vezměte jednu část těsta a vyválejte z ní kruh o průměru 30 cm. Vložte do pečicí nádoby a ořízněte zbytky. (Nechte asi 1 cm přes okraje jako rezervu.)

8.

Takto připravený korpus vyložte jablečnou směsí a zalijte rovnoměrně sirupem z jablečné šťávy.

9.

Z druhé části těsta vyválejte také placku o průměru 30 cm a překryjte jí jablečnou náplň.

10.

Prsty spojte obě části těsta tak, aby nikde nebyla mezera. Vrch koláče trochu propíchejte nožem nebo vidličkou, aby měla kudy unikat pára.

11.

Troubu předehřejte na 220 °C a pečte asi 30 minut.

12.

Poté zakryjte koláč alobalem nebo pečicím papírem, aby se zabránilo zhnědnutí povrchu, a pečte dalších 20 minut.

13.

Než koláč naříznete, nechte ho trochu zchladnout.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 996,3kJ 17 665,1kJ
Bílkoviny 2,3g 40,3g
Tuky 11,9g 210,9g
Sacharidy 31,1g 550,6g
Cholesterol 39,5mg 700mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz