Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou
Pražská restaurace Podolka si pro vás připravila netradiční menu na svatební raut. Chutné recepty však využijete i k jiným příležitostem. Inspirujte se!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Rozehřejte si troubu na 160 °C.
Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět.
Přisypte červenou papriku. Krátce na mírném plameni zapečte (cca 1–2 minuty). Zalijte vodou nebo vývarem.
Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu.
Papriky s lilkem vyndejte z trouby. Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu.
Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem.
Povařte a nakonec vlijte smetanu.
Krůtí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu.
Do masa vmasírujte kapku oleje a opečte z obou stran (nedopékejte na 100 %).
Kuskus dejte do větší nádoby, přidejte kurkumu, sůl a kmín. Zalijte horkou vodou a promíchejte a přiklopte.
Nakrájejte papriku, jarní cibulku, nadrťte kešu oříšky, přidejte rukolu, nakonec vhoďte spařený kuskus.
V rozpálené troubě při 160 °C dopečte maso.
Na talíř dejte omáčku, kuskus a nakonec přidejte propečené maso. Servírujte do misky nebo hlubokého talíře a přidejte pražené oříšky s jarní cibulkou.
Hodnotit recept: